Stižu novi brendovi sa Ada Mall šoping centrom

29.11.2017.

Ada Mall šoping centar, koji se gradi kod Ade Ciganlije, osim specifičnog dizajna, za koji je nedavno dobio međunarodno priznanje, uneće novine na tržište i u pogledu brendova. “Ponosni smo na činjenicu da će deo našeg centra biti CineStar bioskop, prvi u Beogradu, opremljen prema najsavremenijim standardima, kao i brendovi Mohito i Forever 21, koji će posetiocima ponuditi najnovije modne trendove po pristupačnim cenama. Prvi ćemo na tržištu predstaviti i Asics mono brend prodavnicu, koja će, uz već poznate Sport Vision, Planeta, Nike, Buzz, Under Armour upotpuniti sportsku ponudu. Komuniciramo i sa drugim internacionalnim brendovima, kao što su H&M, Reserved, Sinsay, LC Waikiki, Orsay, Tom Tailor, Fashion&Friends, Guess, Replay, Superdry, DM Drogerie i drugi. Naš primarni cilj je da ovakvim odabirom zadovoljimo različite potrebe i ukuse”, istakao je Peđa Petronijević, generalni direktor kompanije GTC, koja investira preko 100 miliona evra u ovaj projekat. Ada Mall će se razlikovati od drugih centara i po specifičnom dizajnu, kao i po činjenici da će od samog početka biti izgrađen po standardima zelene gradnje. “Ada Mall centar je nedavno dobio prestižnu nagradu upravo za dizajn, od strane stručnog žirija, na međunarodnom takmičenju “European Property Awards”. Oblik i dizajn zgrade izvedeni su iz oblika savskog jezera, jer nam je želja bila da deo Ada Ciganlije prebacimo kod nas. Zato smo i odabrali predlog londonskog studija “Design International”. Izbor materijala će predstavljati kombinaciju stakla i drvenih elemenata, prostor će biti obogaćen zelenim zidovima, velikim terasama i vrtovima. Ada Mall je inače i projektovan u skladu sa LEED Gold/Platinium standardima i biće tako i izveden. Koristićemo najnovije materijale i opremu koji su u skladu sa svim domaćim i internacionalnim standardima. Naši posetioci će prepoznati vrhunski kvalitet, jedinstven ambijent i originalni dizajn, pored odlične ponude Ada Mall centra”, objasnio je Petronijević.

Ada Mall i poslovni kompleks Green Heart predstavljeni na izložbi „Dani arhitekture – Beograd budućnosti“

Ada Mall šoping centar i poslovni kompleks Green Heart, dva nova projekta kompanije GTC predstavljeni su na izložbi „Dani arhitekture – Beograd budućnosti“, koja se održava u okviru Međunarodnog sajma građevinarstva 2017. Uz zvuke gudačkog kvarteta Habanera, zvanice su imale priliku da saznaju više o arhitekturi, nameni, kao i planovima daljeg razvitka ovih objekata. „Ada Mall je prvi šoping centar najnovije generacije, koji će biti izgrađen preko puta Ade Ciganlije, u skladu sa svim svetskim standardima. Prostiraće se na preko 34.000 kvadratnih metara i uz jedinstveno šoping iskustvo ponudiće Beogradu i Srbiji brendove kojih do sada nije bilo u našoj zemlji. Nova destinacija će imati pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko 1000 parking mesta, povezanih u jednu celinu. Sam oblik mola izveden je iz oblika jezera, prati konfiguraciju terena, što se reflektovalo ne samo na oblik i dizajn zgrade, već i na izbor materijala koji predstavljaju kombinaciju stakla i gipsa u boji, prekrivenog vertikalnim drvenim elementima, zelenim zidovima, terasama i vrtovima. Otvaranje ovog savremenog centra, dizajniranog za celu porodicu, planirano je za poslednji kvartal 2018. godine. Što se tiče Green Heart poslovnog objekta, u pitanju je projekat specifičnog i potpuno jedinstvenog arhitektonskog rešenja, ima nameru da prirodu vrati ljudima i poslovni prostor učini humanijim i prijatnijim za boravak. Zeleno okruženje i osećaj da ste u parku bar na 30 minuta tokom pauze za ručak, učiniće da svaki radni dan prođe sa manje stresa, više osmeha i sa odličnim rezultatima. Green Heart će biti izgrađen na 46.000 m2, u Bulevaru Milutina Milankovića u Beogradu, gde se danas nalazi zgrada GTC SQUARE. Rekonstrukcijom dva postojeća objekta i izgradnjom tri nova stvoriće se zelena oaza u kojoj će poslovni prostor imati terase na svakom spratu, sa pogledom na park unutar kompleksa. Kada je reč o tehničkom delu, biće primenjeni najviši standardi opremanja poslovnog prostora A klase, koji do sada nisu primenjeni u Srbiji, a u skladu sa trendom zelene gradnje“, izjavio je Arn Vilems, predstavnik kompanije GTC za region. Prema njegovim rečima, kompanija GTC, koja je do sada izgradila preko 80,000 m2, nastaviće da konstantnim ulaganjem od Beograda čini moderan grad usmeren ka budućnosti i novoj eri poslovanja, uvodeći najviše standarde u ovim oblastima.

Položen kamen temeljac za Ada Mall

6.03.2017.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Upravnog odbora kompanije GTC Tomas Kurcman položili su danas kamen temeljac za „Ada mol”, šoping centar najnovije generacije, koji će se nalaziti nadomak Ade Ciganlije. Tomas Kurcman je istakao da konstantnim ulaganjem ova kompanija od Beograda čini moderan grad, usmeren ka budućnosti i novoj eri poslovanja, uvodeći najviše ekološke standarde i internacionalni duh poslovnog načina života u srcu Beograda.– Kompanija GTC već 15 godina razvija Beograd i to planira da nastavi u svom daljem poslovanju, a postavljanje kamena temeljca za „Ada mol” samo je još jedan korak u tom pravcu – naveo je Kurcman. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je tom prilikom istakao da će novi tržni centar u potpunosti izmeniti izgled ovog dela grada jer se radi o investiciji od blizu sto miliona evra na 90 hiljada kvadrata, gde će, kada se završi ovaj tržni centar, krajem iduće godine posao naći 1.500 ljudi. Događaju su prisustvovali glavni gradski urbanista Milutin Folić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Finalizovana kupovina zemljišta za Ada Mall

13.04.2016.

Kompanija GTC, lider u oblasti nekretnina u Srbiji, finalizovala je kupovinu zemljišta i spremna je da započne novi projekat u Beogradu. Ada Mall, koji će biti projektovan i izgrađen u skladu sa najvišim svetskim standardima, obuhvataće približno 32.000 m2 površine za izdavanje, sa 1.000 parking mesta. Na razvoju idejnog rešenja tržnog centra GTC je angažovao dve međunarodno priznate projektantske kompanije, specijalizovane za izgradnju maloprodajnih objekata. Plac se nalazi na Ćukarici, nasuprot Ade Ciganlije. Očigledan nedostatak kvalitetnog maloprodajnog prostora u tom delu Beograda već je izazvao veliko interesovanje trgovaca, kako onih prisutnih tako i onih voljnih da prvi put udju na srpsko tržište. Početak gradnje najavljen je za kraj 2016. godine, dok je otvaranje planirano u jesen 2018. godine.